Anul 2016, „incendiar” pentru pompierii ialomiţeni

Anul 2016 a dat de furcă pompierilor ialomiţeni, care au participat la mai multe intervenţii faţă de anul anterior. Evaluarea activităţii din 2016, prezentată în cadru oficial în sala de şedinţe a Direcţiei Sanitar – Veterinare, relevă creşteri ale numărului de misiuni. Din cele peste 8700, aproximativ 7 mii au fost intervenţii pentru asistenţă medicală asigurată de SMURD. Atât numărul situaţiilor de urgenţă, cât şi cel al incendiilor, a crescut cu 25 % în 2016. Alarmantă a fost statistica incendiilor de vegetaţie uscată, unde au fost înregistrate cu 47 % mai multe cazuri.

Munca pompierilor a fost îngreunată în 2016 de baza materială deficitară, mai ales pentru instruirea personalului. Antrenarea acestora pe autospecialele din dotare duce la uzura prematură a acestora. Mai ales ca mare parte dintre ele au o vechime de peste 15 ani. Reprezentantul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă promite noi achiziţii pe fonduri europene şi subliniază profesionalismul pompierilor ialomiţeni, care au găsit soluţii şi au fost eficienţi.
Dacă în 2016 au fost înfiinţate servicii voluntare de urgenţă în toate cele 66 de localităţi ialomiţene, cu peste 2200 de voluntari încadraţi, printre obiectivele acestui an se numără înfiinţarea de noi puncte de lucru.
Timpul bun de intervenţie şi eficienţa pompierilor ialomiţeni a fost subliniată şi de către prefectul judeţului şi preşedinte al comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Moraru, a amintit la ceas de bilanţ buna colaborare în cei 16 ani ai săi de administraţie.
Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va fi sprijinit financiar de către autorităţile judeţului, mai ales în achiziţionarea propriei şenilate în 2017.

Lasă un răspuns