Gheorghe Doja, capitala folclorului ialomiţean la “Zărzărica Zarzarea”

Intrat în tradiția ialomițeană de 25 de ani, Festivalul Concurs de Folclor “Zărzărica Zărzărea” aduce an de an pe scenele sătești cei mai buni soliști, cei mai buni dansatori și cele mai bune grupuri vocale din județ. Finala ediției din acest an, desfășurată la Gheorghe Doja pe parcursul mai multor ore, a oferit publicului un regal al muzicii și dansului românesc. Au intrat în concurs 25 de momente artistice oferite de ansambluri folclorice, grupuri vocale, formații de dansuri, tarafuri, soliști vocali și instrumentiști din Reviga, Căzănești, Săveni, Cocora, Jilavele, Coșereni, Făcăeni, Slobozia, Vlădeni, Munteni Buzau și Bordușani. De la est la vest si de la nord la sud, obiceiurile și tradițiile locale au ajuns la sufletul publicului într-o manifestare culturală pentru toate generațiile.

Cei mai buni artiști, calificați la fazele zonale , au evoluat pe scena Căminului Cultural din Gheorghe Doja, la finala unui festival care de un sfert de veac, reușește să păstreze și să valorifice tradițiile muzicale, coregrafice și etnografice din Ialomița. După maratonul de muzică și dans, aplaudat de spectatori, dar atent analizat de juriul format din specialiști ai domeniului cultural, care au notat fiecare moment în parte la vederea publicului, premiile întâi au ajuns la Ansamblul Folcloric “Mugurelul” din Reviga, formațiile de dansuri mixte din Sudiți și Coșereni, grupul vocal feminin din Munteni Buzău și grupul instrumental de mandoline din Giurgeni.. Prima poziție la soliști vocali, copii și adulți, a fost ocupat de Firat Melisa din Făcăeni, Nicole Dumitrașcu și Anciu Anca din Slobozia. Trofeul “Zărzărica Zărzărea” a ajuns la Ansamblul folcloric din Săveni!
Cei care au încheiat competiția de la Gheorghe Doja au fost chiar dansatorii din comuna gazdă, care au primit din partea juriului 9, 5 pe linie.

Lasă un răspuns