Mariana Iancu : “Peste 3 ani, Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Slobozia va fi unul dintre cele mai moderne din ţară”

Cea mai mare unitate spitalicească a judeţului se anunţă a fi una model în 3 ani de zile. Declaraţia a fost făcută de managerul interimar, Mariana Iancu, în cadrul unei conferinţe de bilanţ, după mai bine de 3 luni de la preluarea funcţiei. În faţa presei, înconjurată de echipa administrativă şi cea medicală, Mariana Iancu a punctat plusurile şi minusurile începutului de an pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Cel mai mare câştig al spitalului pe final de 2016 îl reprezintă venirea de noi medici specialişti pe secţiile de urologie, oftalmologie si ORL.
Secţiile care au medici specialişti, nu au paturi, cum se întâmplă la chirurgie generală.
Poarta de intrare a spitalului o reprezintă Unitatea de Primire Urgenţe, un serviciu cu mare adresabilitate, dar şi cu multe probleme.
Spitalul Judeţean de urgenţă a încheiat anul cu cheltuieli nedecontate de peste 20 de mii de lei din cauza cardurilor de sănătate invalide ale pacienţilor care au primit îngrijiri medicale. Acum unitatea se află în proces de acreditare, un proces cu multe vulnerabilităţi.
O atenţie deosebită se va acorda în 2017 şi programelor naţionale de sănătate. Alarmantă este statistica din Ialomiţa pe secţia de oncologie. Cazurile de accidente vasculare s-au înmulţit şi ele, fapt care impune achiziţionarea de noi ventilatoare pentru ATI în 2017.
La finalizarea celor 6 luni de manageriat interimar, Mariana Iancu susţine că va participa la concurs, pentru că îşi doreşte ca în următorii ani să facă din spitalul judeţean de urgenţă unul dintre cele mai moderne din ţară.

Lasă un răspuns