Mii de pelerini din Ialomiţa şi Călăraşi au participat la sfinţirea lucrărilor exterioare ale Catedralei Episcopale din Slobozia

Eveniment religios de mare însemnătate duminică dimineaţă în Slobozia! La Catedrala Episcopală „Înalţarea Domnului” a avut loc slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale lăcaşului. La programul liturgic au participat peste trei mii de enoriaşi din ambele judeţe ale Eparhiei, Ialomița și Călărași. Bulevardele Chimiei şi Sudului au fost înţesate de zecile de autocare sosite în zori de zi pentru ai aduce pe credincioşi la sfânta liturghie. A fost nevoie de forţele de ordine pentru a asigura buna desăşurare a evenimentului.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de 7 ierarhi- Arhiepiscopul Dunării de Jos, Episcopul Caransebeșului, Episcopul Severinului și Strehaiei, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, gazda evenimentului, Episcopul Covasnei și Harghitei, Episcopul Tulcii şi Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande. La eveniment au fost prezenti şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, judeţene şi locale din Ialomiţa şi Călăraşi.
Interiorul Catedralei Episcopale s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulţimea de credincioşi veniţi să se roage la zi de mare sărbătoare, astfel că după ore bune de aşteptare în frigul unei dimineţi inchise de toamnă, dincolo de gardurile metalice de delimitare a accesului, oamenii au găsit un gând bun, înălţător către ceruri. Şi pelerinii mai tineri, îmbrăcaţi în straie populare, aşa cum e obiceiul la sat în zi de sarbătoare, au rezistat cu bine în frigul de la oraş.
Catedrala Episcopală din Slobozia a fost deschisă credincioşilor în anul 2004, când a început pictarea interiorului şi lucrările de înfrumuseţare şi împodobire a sfântului lăcaş, continuate în 2009 sub coordonarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. Toată munca a fost încununată de pictarea pridvorului şi a frontispiciului în tehnica mozaic Murano. După binecuvântarea acestora în anul 2014 de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au fost continuate lucrările la exteriorul catedralei prin izolarea termică şi placarea brâului cu granit, lucrări sfinţite pe 25 septembrie de un sobor de ierarhi membri ai Sfântului Sinod.

One thought on “Mii de pelerini din Ialomiţa şi Călăraşi au participat la sfinţirea lucrărilor exterioare ale Catedralei Episcopale din Slobozia

Lasă un răspuns