„Campionii României”, în oraşul Amara

Elevii Şcolii Gimnaziale „George Vâlsan” din Amara s-au întâlnit cu campionii din oraşul lor. În cadrul programului naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”, elevii şi studenţii îşi cunosc valorile din sportul local, care să inspire campionii de mâine. La întâlnirea cu elevii din Amara, au răspuns prezent campionii şcolii de lupte din oraş, Cornel Chiriţă, Marian Moraru , Lungu Cristian şi Nicoleta Băjan. Lor li s-a alăturat fosta sportivă Tudoriţa Chidu, născută în oraşul staţiune, locul unde s-a antrenat pentru ce avea să devină mai târziu: campion multiplu la atletism, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din Sevilia, în anul 1991, proba de 1500m, şi tot cu bronz, la Campionatul Mondial de Cros din 1995.

Şcoala din Amara face parte din cele 2500 de unităţi de învăţământ din România, unde a fost iniţiat dialogul între elevi şi campioni, în vederea atragerii tinerilor către sport şi către performanţă.

Până în prezent, programul naţional „Campionii României” a ajuns la şcolile din Vlădeni, Făcăeni, Borduşani şi Ograda, urmând ca săptămâna viitoare să fie prezentat copiilor din comunele Scânteia şi Valea Ciorii.

Lasă un răspuns