Cel mai mare marţişor din lume a ajuns în Bărăgan, la Slobozia

 

       Cel mai mare martisor din lume, certificat de Cartea Recordurilor, a fost în luna martie la Slobozia! Muzeul Agriculturii a fost partener intr-o expozitie internationala care are ca tema practicile culturale din Balcani, in ceea ce priveste traditia martisorului. Datinile legate de oferirea si purtarea martisorului din Romania, Bulgaria, Republica Macedonia si Serbia au fost prezentate alaturi de insemnele primaverii din aceste tari balcanice, intr-un proiect ce aduce in centrul atentiei martsiorul colosal.


             Cel mai mare martisor din lume, certificat de cartea Recordurilor la 1 martie 2015, are o lungime de aproximativ 17 kilometri si o greutate de 100 de kilograme, si apartine Bibliotecii Regionale din orasul Vidin din Bulgaria. Martisorul colosal a fost realizat de mai multe institutii publice din orasul bulgar si pana acum a fost prezentat publicului din tara gazda si din Republica Macedonia.
             Expozitia a fost realizata in cadrul unui parteneriat intre institutii de cultura din Romania, Bulgaria, Republica Macedonia si Serbia, cea mai mare contributie in realizarea ei avand-o Muzeul Agriculturii. 

Lasă un răspuns