Transparenţă administrativă în cele două luni de mandat la Consiliul Judeţean Ialomiţa

Pentru o mai mare transparenţă faţă de cetăţenii judeţului, noua conducere a Consiliului Judeţean Ialomiţa şi-a prezentat raportul de activitate de pană acum, la o primă întâlnire cu jurnaliştii locali. Pe agenda conferinţei de presă au fost trecute proiectele de hotarâre de pe ordinea de zi a următoarei şedinţe, actualizarea Strategiei de dezvoltare a judeţului Ialomiţa, problema depozitării deşeurilor, a situaţiei Spitalului Judeţean de Urgenţa, precum şi proritaţile investiţiilor în infrastructura rutieră.

Până pe 10 octombrie, ca urmare a demisiei actualului manager, Violeta Şapira, conducerea Consiliului Judeţean trebuie să gasească un manager interimar pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Acesta va fi desemnat în raport de competenţe, şi nu pe criterii politice, spun oficialităţile.
Printre proiectele Consiliului Judeţean Ialomiţa se afla şi reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului şi Unităţii de Primiri Urgenţe. Propusă este şi înfiinţarea unui centru de îngrijiri paliative in cadrul Spitalului de Urgenţă Slobozia.
În ceea ce priveşte modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene, au fost aprobate studii DALI pentru DJ 302, Drăgoeşti- Roşiori- Moviliţa- Dridu, DJ 101, Dridu- Fierbinţi Târg- limită judeţul Ilfov, Dridu- Jilavele, DJ 402, limită judeţ Călăraşi- Sineşti. Prioritare sunt drumurile intens circulate, pentru ale căror lucrari executate se va cere o garanţie de 5 ani din partea constructorului.
O altă investitie vizează Strategia de dezvoltare a judeţului, care urmează să fie actualizată cu noi date, culese din statisticile actuale.
Marea provocare a momentului, la început de an şcolar, o reprezinta demararea programului guvernamental „Corn şi lapte”, care din cauza procedurilor, mai intarzie o lună. Dintre instituţiile pe care le are în subordine, vicepreşedintele Cătălin Grigore atrage atenţia asupra condiţiilor de învăţare ale copiilor cu cerinţe speciale de la Feteşti.
Pe lângă darea în administrarea Liceului Tehnologic Special „Ion Teodorescu” Slobozia a unor bunuri proprietate publică, consilierii judeţeni vor lua în discuţie alte 3 proiecte de hotărâre privind asistenţa socială, la şedinţa ordinară din 22 septembrie.

Lasă un răspuns