Promenada inimilor la Slobozia: Trei mii de paşi pentru o inimă sănătoasă

Sâmbătă, 1 octombrie, Clubul Rotary din Slobozia i-a invitat pe locuitorii reşedinţei de judeţ la plimbare! O plimbare de trei mii de paşi pentru o inimă sănătoasă! Evenimentul, denumit „Promenada inimilor” vine să încurajeze mişcarea şi să prevină bolile cardiovasculare, motiv pentru care este organizat în prejma zilei mondiale a inimii, din 29 septembrie. Cine s-a aliniat la start a primit o sticla cu apă, un tricou inscripţionat şi un tichet de tombolă. Şi nu au fost puţini cei care au răspuns îndemnului la mişcare. La ora de întâlnire, zeci de persoane de toate vârstele aşteptau startul ca să pornească pe traseul de 3 km. Mai bine de jumătate dintre participanţi erau trecuţi de prima tinereţe.

Inimile de vârsta a treia au rezistat cu bine până la finele plimbării. Participanţii au avut de parcurs un traseu de 3000 de pași, între Centrul Cultural „Ionel Perlea” şi Parcul Tineretului, pe strada Dobrogeanu Gherea. Acesta s-a încheiat la ciupercuţa din parc, unde îi aşteptau asistenţi medicali pentru un control al tensiunii arteriale şi un masaj terapeutic. Pentru tinerii mai puţin obişnuiţi cu mişcarea, parcurgerea celor trei mii de paşi a însemnat o provocare.
A patra ediţie a evenimentului „Promenada Inimilor” a fost organizată de Rotary Club Slobozia şi Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, alături de Fundaţia CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenţie si Fundaţia Română a Inimii. Proiectul face parte dintr-un amplu program implementat de District 2241 Rotary România şi Republica Moldova.
Cine s-a înscris la tombolă a avut şansa câştigării de abonamente la sala de fitness şi la masaj terapeutic, coşuri cu fructe şi marele premiu o bicicletă. Programul evenimentului a cuprins şi o demonstraţie de kangoo jumps, condusă de instructorul internaţional, Lucica Bordei.
România ocupă locul II în topul țărilor din comunitate unde se moare din cauza bolilor circulatorii. La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Inţiată de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” s-a bucurat de succes şi în România, unde programul a fost lansat în 2013.

Lasă un răspuns