Actorii constănţeni Luiza Martinescu şi Liviu Manolache susţin „Ora de teatru” la Slobozia, pe 24 octombrie

Actorii Luiza Martinescu şi Liviu Manolache susţin, în cadrul proiectului „Ora de teatru” şi sub egida „Cine suntem noi”, o oră de dezbatere despre valorile culturii naţionale şi propun pentru aceasta câteva din capodoperele teatrale ale acestor personalităţi ale culturii naţionale.
Ora de teatru este o pledoarie pentru actul de cultură şi educaţie în care tânăra generaţie trebuie să îşi descopere identitatea natională, culturală şi să înţeleagă mult mai bine cine suntem ca naţiune în contextul actual al globalizării. Este o oră de dezbatere pe baza materialelor interpretate de actori şi care îi provoacă pe tinerii elevi la o mai bună înţelegere a lecţiilor de literatură, dar şi a fenomenului artistic.
Acest proiect vine în completarea lecţiilor de limbă şi literatură română aducând totodată în faţa elevilor probleme prezentate , dezbătute de marii scriitori ce se regăsesc şi astăzi în societate. Elevii vor avea şi momente de participare efectivă prin improvizaţii coordonate de actori.
Evenimentul are loc la Centrul Cultural Unesco „Ionel Perlea”, în intervalul 24 octombrie, orele 13.00 şi 7 noiembrie, orele 11.00.

Lasă un răspuns