Artistul fotograf Cristina Olteanu prezintă în imagini un trib din America Centrală la Muzeul Judeţean Ialomiţa

În perioada 20 octombrie – 18 noiembrie 2016, cei dornici de o gură de aer exotic sunt invitați să participe la o întâlnire fotografică cu tribul Embera din Panama.
Expoziția, o colecție de povești și imagini realizate de artista Cristina Olteanu, originară din Slobozia, oferă o călătorie unică în inima junglei, acolo unde legătura dintre om și natură se păstrează în voia sa.
Lucrările surprind universul comunității indigene care își conservă de sute de ani tradițiile în aspecte ce țin de hrană, port, medicină, orânduire socială, religie, muzică, dans și altele.
Pe lângă fotografiile însoțite de texte ce descriu stilul de viață Embera, vor fi expuse și câteva obiecte lucrate de femeile și bărbații din comunitate: măști, farfurii și genți împletite din frunze de palmier; o barcă în miniatură sculptată în lemn cocobolo și statuete sculptate în nucă de tagua.
Vernisajul va avea loc pe 20 octombrie, începând cu ora 16:00, în prezența artistei care a documentat stilul de viață Embera și a oaspeților de seamă ai muzeului.
Despre Cristina Olteanu : Pasionată de fotografie, călătorii, poveşti, oameni, relaţiile dintre ei şi felul în care aceştia percep lumea.
„Cu o pregatire economică la bază, am îndrăznit să-mi schimb cursul vieţii şi să fac lucruri care să-mi aducă bucurie, lumină şi linişte în suflet: actorie, fotografie, dans.
Fotografia a apărut în viaţa mea în momentul în care am simtit o nevoie acută de a exprima lucruri din mine pe care nu reuşeam să le transpun în cuvinte. E un mod de a mă descoperi pe mine şi lumea înconjuratoare, un mod de a cunoaşte oamenii şi de a-i lăsa să se desfăşoare liberi pentru a-i afla în toată frumuseţea lor, o cale de a ajunge la esenţa lucrurilor.”

Lasă un răspuns