Bursa absolvenţilor- interesaţi de ştampila care dovedea participarea, mai puţin de un loc de muncă

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Ialomiţa a organizat la Slobozia joi dimineaţă ( 20 octombrie) bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Evenimentul a fost desfăşurat la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, acolo unde dis-de-dimineaţă intrarea a fost blocată de sutele de tineri ce voiau o întâlnire cu angajatorii din judeţ. Pentru această bursa au fost contactaţi 561 de agenţi economici, din care 28 au fost prezenţi cu peste o sută de locuri de muncă în domenii diverse. Imediat ce bursa a fost deschisă, absolvenţii au început vânătoarea de ştampile pentru indemnizaţia de şomer. Prea puţini s-au aşezat la o discuţie cu agenţii în vederea ocupării unui loc de muncă. Fie că nu erau interesaţi, fie că nu au găsit jobul pentru care s-au pregătit, or salariul nu era pe măsura aşteptărilor.

Oferta locurilor de muncă a fost una diversificată şi pentru toate nivelurile de pregătire, de la jurist şi contabil, până la patiser sau lucrător comercial. Pentru absolvenţii de studii superioare au fost scoase la bătaie 5 locuri.
Spre dezamăgirea angajatorilor care aşteptau candidatul ideal pentru posturile oferite, scaunele au ramas mai mult goale. Forfota tinerilor era o vânătoare de ştampile şi mai puţin pentru un loc de muncă.
Creşterea atractivităţii judeţului Ialomiţa pentru tineri este un obiectiv al strategiei de dezvoltare întocmită de Consiliul judeţean. Prezent la bursă, preşedintele Victor Moraru a stat de vorba atât cu angajatorii, cat şi cu tinerii.
Numărul absolvenţilor prezenţi la această acţiune a fost de 287, din care doar 76 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă.

Lasă un răspuns