Expoziţie cu aer exotic la Muzeul Judeţean Ialomiţa

Întâlnire foto inedită la Muzeul Judeţean de Istorie! Tribul Embera din Panama a fost adus în inima Bărăganului printr-o expoziţie cu aer exotic, realizată de artistul fotograf Cristina Olteanu. Fotografii şi obiecte aduse dintr-o excursie de numai două zile a artistei în America Centrală, surprind universul comunităţii indigene, în aspecte ce ţin de hrană, port, religie, muzică, medicină, artizanat şi tradiţii conservate de sute de ani. Cristina Olteanu propune privitorului o călătorie în mijlocul junglei, unde legătura dintre om şi natură este specială.

Pe lângă fotografiile însoțite de texte ce descriu stilul de viață Embera, au fost expuse și câteva obiecte lucrate de femeile și bărbații din comunitate: măști, farfurii și genți împletite din frunze de palmier; o barcă în miniatură sculptată în lemn cocobolo și statuete sculptate în nucă de tagua.
Expoziţia de la Slobozia este a treia organizată de Cristina Olteanu în ţară!
La vernisajul expoziţiei care dezvăluie stilul de viaţă Embera au participat apropiaţi ai artistei originare din Slobozia, oameni curioşi să afle mai multe despre indigenii din Panama, dar şi autorităţi ale judeţului.
Expoziţia rămâne deschisă la Muzeul Judeţean Ialomiţa până pe 18 noiembrie, când va pleca spre capitala ţării.

Lasă un răspuns