Cadetul Răzvan Stănescu a fost selecţionat de FRS să participe la Cupa Mondială de Sabie Juniori din Rusia

Scrimerul ialomiţean Răzvan Stănescu a fost selecţionat de Federaţia Română de Scrimă să participe la etapa din noiembrie a Cupei Mondiale de Sabie Juniori, care va avea loc în Rusia, la Soci. Acesta va reprezenta România împreună cu câştigatorii primei poziţii din clasamentele la juniori şi cadeţi. Forma fizică bună a sportivului şi rezultatul promiţător din a doua etapa a Circuitului European de sabie pentru cadeţi din Ungaria au convins selecţia lui în echipa pentru competiţia de la Soci.

Răzvan Stănescu îşi doreşte să acumuleze cât mai multe puncte şi sa urce în clasament. Competiţia din Rusia este o oportunitate în acest sens pentru sportivul aflat în ultimul său an de cadet.
Răzvan Stănescu este un produs al şcolii de scrimă din Săveni şi are nouă antrenamente pe saptămână. Chiar dacă o fată este cea care l-a atras către acest sport, scrimerul a primit adevărata provocare după trei luni de antrenamente, o dată cu prima sa victorie, înregistrată în Bulgaria, la Russe.
Răzvan s-a numărat printre cei 7 români din cei 141 de sportivi participanţi în perioada 21-23 octombrie la cea de-a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori, din sezonul 2016-2017. Acesta a ocupat locul 69, cel mai bun rezultat al delegaţiei române fiind obţinut tot de un ialomiţean, de George Dragomir, de la CSS Slobozia, care s-a clasat pe poziţia 34.

Lasă un răspuns