Moda franceză prezentată de păpuşi la Muzeul Naţional al Agriculturii

Muzeul Naţional al Agriculturii este în aceste zile gazda unei expoziţii inedite! O impresionantă colecţie de păpuşi- manechine ilustrează evoluţia modei franceze de-a lungul veacurilor, de la gallo-romani până în contemporaneitate. Miniaturile compun un documentar spectaculos, cronologic determinat, cu lux de amănunte, al modului în care Franţa s-a impus ca meridian zero al eleganţei şi rafinamentului vestimentar, devenind reper şi inspiraţie pentru Europa şi America.

Colecţia de păpuşi care prezintă moda franceză a ultimilor două mii de ani face parte din patrimoniul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din 2011. Miniaturile au devenit însă vedete în toată ţara, graţie unui proiect expoziţional multianual.
Valoarea colecţiei de păpuşi rezidă din valenţele evolutive ale modei, minuţiozitatea realizării costumelor şi alegerii manechinelor suport, dar şi prin mesajul valorificator transmis beneficiarilor culturali de instituţiile muzeale.
Colecţia de păpuşi a muzeului din Prahova va călători în 2017 la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier- Drobeta Turnu Severin, la Muzeul Judeţean Mureş şi la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” din Giurgiu.

Lasă un răspuns