Master Planul pentru Reabilitarea şi Modernizarea Sistemului de Apă şi Canalizare pe Regiunea Constanţa –Ialomiţa a fost aprobat în forma revizuită

Forma revizuită a master planului pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare pe regiunea Constanţa – Ialomiţa a fost supusă aprobării consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară a lunii noiembrie, ce a avut loc joi după-amiază ( 17 noiembrie 2016 ). Documentul strategic este necesar pentru accesarea fondurilor europene de către administraţiile locale şi are ca scop asigurarea unei baze de decizie pentru o strategie locală a judeţului Ialomiţa, în vederea dezvoltării sectorului de apă şi apă uzată, în concordanţă cu obiectivele negociate de România în procesul de aderare.

De teama monopolizării sectorului de apă şi canalizare al judeţului de către operatorul regional Raja Constanţa şi ca un protest faţă de lipsa unui operator judeţean, opoziţia din Consiliul Judeţean s-a abţinut de la vot.
Preţurile practicate de către Raja Constanţa nemulţumesc atât autorităţile judeţului cât şi pe cele locale.
La finalul dezbaterilor, master planul Raja Constanţa, respins de mai multe ori anul acesta, a fost aprobat de către consilierii judeţeni în forma revizuită cu 20 de voturi pentru.

Lasă un răspuns