Mii de slobozeni au sărbătorit Ziua Naţională a României în Piaţa Unirii

1 decembrie- Ziua Naţională a României a fost marcată şi la Slobozia. Ca în fiecare an, autorităţile locale şi judeţene au organizat un amplu ceremonial care să aducă în memoria colectivă semnificaţia actului istoric de la 1 decembrie 1918, când Ardealul a revenit la Patria Mamă. Manifestarea a adunat în Piaţa Unirii din reşedinţa de judeţ mii de oameni, care preţ de câteva zeci de minute au îndurat gerul primei zile de iarnă, şi au fluturat micile steguleţe cu tricolorul ţării, a patriotism şi a bucurie, alături de cadrele militare ce prezentau onorurile pentru ziua marii uniri.
Ceremonia desfăşurată lângă impunătoarea statuie a lui Mihai Viteazu a continuat cu oficierea unei slujbe religioase şi cu discursul omagial al zilei naţionale, rostit de reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Reprezentanţii administraţiilor locale şi judeţene, ai instituţiilor publice şi partidelor politice, militari, revoluţionari şi veterani de război au cinstit memoria eroilor neamului prin depunerea de coroane.
Cadrul solemn a fost încheiat cu cel mai aşteptat moment, atât de cei mici cât şi de cei mari- defilarea blocului de paradă, cu efective şi tehnica de intervenţie.
Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută apoi de dansatorii Ansamblului Folcloric „Doina Bărăganului” pe ritmurile invitatului special al zilei la Slobozia, Gheorghe Turda.

Lasă un răspuns