Liceul Pedagogic din Slobozia- 45 de ani de la înfiinţare

Emoţii, amintiri, nostalgie şi recunoştinţă la cea de-a 45 –a aniversare a Liceului Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia! Vechea şcoală normală , formatoare de educatori şi învăţători, a mai încheiat o pagină de istorie în educaţia ialomiţeană şi a marcat momentul cu un program festiv, susţinut în sala de spectacole a Consiliului Judeţean, în prezenţa elevilor, profesorilor, foştilor elevi şi foste cadre didactice, apropiaţi ai unităţii de învăţământ, o unitate considerată etalon în peisajul ialomiţean.

La trei ani după reforma administrativă din 1968, învăţământul ialomiţean se îmbogăţea cu o instituţie menită să asigure pregătirea învăţătorilor „atât de trebuitori la sate”, cum cerea Ion Ghica în 1844. Istoria Liceului Pedagogic din Slobozia, care începe în anul 1971, cuprinde 45 de ani de iubire pentru copii, de respect pentru educaţie şi zeci de generaţii de elevi, astăzi cadre didactice pentru elevii din Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Brăila şi Bucureşti. Şi totuşi..45 de ani înseamnă doar „adolescenţa” unui astfel de liceu, susţine preşedintele Asociaţiei Naţionale a Colegiilor şi Liceelor Pedagogice, venit de la Cluj pentru această aniversare.
Foste şi actuale cadre didactice ale liceului au urcat pe scenă unde au primit diplome şi plachete aniversare, după care au rostit cuvinte de suflet şi de bună aducere aminte.
Alături de elevi şi cadre didactice au fost şi autorităţile locale şi judeţene, care sprinjină educaţia cu investiţiile necesare.
Programul festiv s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de elevii Liceului Pedagogic şi cu nădejdea ca unitatea de învăţământ va continua istoria celor 45 de ani cu noi pagini scrise din iubire pentru copii şi din respect pentru educaţie.

Lasă un răspuns