Ceremonial pentru eroii de acum 27 de ani

Cei 27 de ani care s-au scurs de la evenimentele din acel însângerat Decembrie 1989 continuă să scrie pagini în istoria colectivă a neamului nostru! Sunt încă întrebări fără răspuns, sunt încă clarificări care se lasă în continuare așteptate! Dincolo de toate acestea însă, avem datoria să ne aducem aminte de cei care au plătit cu viața în acele momente tragice din istoria poporului român! Oameni nevinovați sunt acum într-o lume mai bună pentru ca noi să putem vorbi liber! Oameni nevinovați care și-au pus pieptul gol în fața armelor unuia dintre cele mai criminale sisteme pe care le-a cunoscut omenirea!

Momentul de acum 27 de ani a fost readus în memoria la Slobozia printr-un ceremonial care a avut loc la Cimitirul Eroilor din municipiul reședință de județ, ceremonial la care au participat rude și urmași ai martirilor slobozeni care iși dorm somnul de veci aici, autoritați locale și județene, reprezentanți ai armatei, autorităților statului și partidelor politice.
Ceremonialul a debutat cu intonarea imnului de stat. A urmat apoi salutul gărzii de onoare. Un sobor de preoți a ținut o slujbă de pomenire a eroilor neamului. Ceremonialul a continuat cu scurte evocări ale momentelor din Decembrie 1989.
În memoria celor căzuți atunci sub gloanțele comuniste, au fost depuse coroane de flori. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Lasă un răspuns