Clubul de fotografie „Costică Acsinte”pentru liceenii din Slobozia

Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” – Ialomiţa înfiinţează un club de fotografie destinat iniţierii şi cultivării artei fotografice în rândul liceenilor din Slobozia.
Activitatea urmăreşte valorificarea pasiunii adolescenţilor pentru fotografie, dar şi a tradiţiei pe care judeţul Ialomiţa o are în acest domeniu prin zestrea lăsată de Costică Acsinte.
Conform programului, tinerii sunt invitaţi să se înscrie în Clubul de fotografie „Costică Acsinte”, coordonat în colaborare cu Asociaţia „Atelierele Albe”, vor fi îndrumaţi privind tehnica de realizare a fotografiilor şi vor fi însoţiţi în sesiuni foto la obiectivele cultural-istorice din judeţ.
Cele mai reuşite fotografii vor fi prezentate într-o expoziţie estivală.
Proiectul de valorificare a brand-ului Costică Acsinte mai cuprinde amenajarea în incita Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea a unei expoziţii permanente cu lucrări ale fotografului ialomiţean care a reuşit să imortalizeze viaţa şi oamenii secolului trecut, perioadă din care judeţul Ialomiţa şi municipiul Slobozia mai păstrează prea puţine mărturii.
De asemenea, anual se va organiza un concurs naţional de fotografie pentru artiştii fotografi profesionişti, prin care se urmăreşte promovarea judeţului Ialomiţa.

Lasă un răspuns