Politologul Vlad Costea, „carte vie” pentru iubitorii de lectură din Slobozia

Lecţie de filozofie antică într-o librărie din Slobozia! Vlad Costea, tânărul care a candidat pentru funcţia de primar al Municipiului Slobozia la alegerile din vara anului trecut, a prezentat în cadrul unui club de lectură „Politica” lui Aristotel. După ce a citit voluminoasa carte, a ales să împărtăşească ideile principale iubitorilor de lectură din oraşul său. Tânarul s-a aflat la a doua prezentare de carte, după ce la finele lunii decembrie, în acelaşi loc, a vorbit publicului despre „Republica „ lui Platon. Absolvent de ştiinţe politice şi cu master în politică comparată, Vlad Costea îşi justifică alegerea celor două volume, prin faptul că studiile de specialitate le arată ca fiind baza politicilor contemporane.

Vlad Costea a învăţat şi el despre Aristotel la şcoală. L-a descoperit însă altfel citindu-i o parte din scrieri. Şi i-a plăcut! Clasificarea constituţiilor şi a regimurilor politice din acele vremuri îsi găsesc corespondent în zilele noastre. De la savantul Aristotel învăţăm că omul este un „animal social”.
Cele opt cărţi ale Politicii, despre care se crede că au fost redactate în momente diferite ale vieţii lui Aristotel, tratează în general comunitatea politică şi instituţiile sale. Aristotel se interesează de politică în calitate de naturalist, observator care descrie, compară şi clasifică cetăţile pe care le cunoaşte identificând trăsăturile care le sunt comune.
Chiar dacă „Politica” lui Aristotel nu este o carte care se citeşte uşor, tânărul doctorand Vlad Costea a invitat la lectură. Şi a promis că va reveni cu o nouă prezentare de carte după sesiune. Cel mai probabil…tot un volum de filozofie universală.

Lasă un răspuns