Ambasadorul S.U.A. în România, Hans Klemm, a inaugurat Raftul American la Slobozia

Colecţiile bibliotecii judeţene „Ştefan Bănulescu” din Ialomiţa s-au îmbogăţit cu peste 160 de volume de carte americană, graţie unei donaţii făcute de Ambasada S.U.A în România. Donaţia în valoare de 3300 de dolari americani a fost făcută în cadrul proiectului „American Shelf” (Raftul American) şi oferă acces la cultura şi valorile americane. Proiectul a fost inaugurat chiar în prezenţa ambasadorului S.U.A în România, Hans Klemm, la Galeriile Arcadia ale Centrului Cultural, în prezenţa unui public numeros.

Raftul American cuprinde lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, cărţi despre incluziune, toleranţă, bună guvernare, transparenţă şi antreprenoriat, lucrări de metodică a predării şi perfecţionării limbii engleze, precum şi carte pentru copii.
Ambasadorul Americii la Bucureşti a fost primit de autorităţile judeţului cu care a vizitat şi câteva obiective din Slobozia, în vederea atragerii de investitori americani.
Hans Klemm a vizitat şi secţiile de împrumut ale bibliotecii, precum si sala de lectură, impresionat fiind de colecţiile de carte veche.
Raftul American rămâne în Galeriile Arcadia timp de o săptămână, după care volumele vor putea fi găsite la secţiile de împrumut ale bibliotecii judeţene. Proiectul este implementat de Ambasada S.U.A. în toate bibliotecile judeţene din ţară.

Lasă un răspuns