Situaţie fără precedent în Ialomiţa: Presa locală pusă la colţ de conducerea Consiliului Judeţean

Situaţie fără precedent în judeţul Ialomiţa! Presa locală a fost pusă la colţ de conducerea Consiliului Judeţean! La propriu, având în vedere aşezarea scaunelor rezervate presei la şedinţa ordinară din 16 februarie. În colţurile sălii de şedinţe, sub cuierele încărcate cu haine şi în spatele stâlpilor, de unde vizibilitatea nu este una bună, nici pentru pozat, nici pentru filmat. Decizia a fost luată de conducerea instituţiei, ca urmare a aprobării în şedinţa trecută a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean, regulament în care, la punctul 56, alineatul 5, se prevede ca jurnaliştii să ocupe locurile din sală rezervate presei, pentru a nu deranja şedinţa. Doar că scaunele au fost aşezate unde vă spuneam. Deşi i s-a explicat că poziţia nu este una bună şi că trebuie găsită o soluţie pentru ca jurnaliştii să îşi poată face meseria, preşedintele Moraru a rămas ferm pe paragraful din regulament. Nemulţumită, o parte a presei a decis să părăsească sala. În semn de solidaritate cu jurnaliştii, consilierii din opoziţie, deşi au votat cu toţii regulamentul, au părăsit şi ei sala de şedinţă.

Declaraţiile opoziţiei au continuat la sediul partidului, unde preşedintele PNL Ialomiţa, Gheorghe Tinel, a catalogat decizia conducerii Consiliului Judeţean ca fiind un abuz de putere şi i-a felicitat pe colegii consilieri pentru solidaritatea cu jurnaliştii, deşi pe ordinea de zi a şedinţei erau subiecte fierbinţi, care impuneau reacţia opoziţiei.
In condițiile în care ședințele de consiliu județean sunt prin lege publice, dacă o parte a presei locale părăsește sala de plen, înseamnă că o parte a cetățenilor pot fi văduviți de accesul la informație! Cum mai discutăm atunci de transparență decizională? Și aceasta după 27 de ani de democrație ialomițeană!

Lasă un răspuns