Spirite încinse la împărţirea banilor pentru sportul slobozean

Fotbal, handbal, scrimă, tenis de câmp, atletism sau arte marțiale – câte discipline, atâtea probleme! De finanțare sau de bază materială! Și cum mare parte din bugetele cluburilor țin de banii primăriilor, acestea organizează în această perioadă dezbateri publice în care este cerută părerea celor direct implicați în fenomenul sportiv cu privire la modul în care vor fi bugetate în 2017 aceste activități. La Slobozia, dezbaterea publică a fost găzduită de Casa de Cultură Municipală. În prezența autorităților și a reprezentaților ramurilor sportive de la nivelul reședinței de județ.

Sportul rege, fotbalul, a suscitat și cele mai aprinse discuții. Se pune întrebarea daca echipa fanion a județului, Unirea Slobozia, are capacitatea de a promova în liga secundă. Alte costuri, alte probleme! Pe de altă parte, nici sectorul juvenil nu trebuie scăpat din vedere. Rezultatele obținute la acest nivel dau speranțe pentru viitorul echipei mari. Direcțiile în care trebuie mers cu partea de finanțare au dus însă la dezbateri cu scântei!
Handbalul feminin – un alt cui al lui Pepelea pentru bugetul local. Nu că nu ar fi bani pentru acest sport. Dimpotrivă! Se pune însă problema a ceea ce vine din urmă. Echipa de primă ligă a CSM-ului din Slobozia, aflată acum pe ultimul loc în clasament, este formată în mare parte din jucătoare din afara județului. Condiții în care elementul autohton este mai mult decât necesar!
Scrima, tenisul de câmp sau artele marțiale au adus de-a lungul timpului rezultate pentru Slobozia. Trebuie finanțate în continuare. Se simte însă nevoia îmbunătățirii infrastructurii sportive – a fost concluzia la acest capitol.
În perioada următoare, autoritățile locale vor organiza dezbateri publice și pe celelalte ramuri spre care se vor îndrepta în acest an banii slobozenilor!

Lasă un răspuns