Expoziţie in memoriam: Ion Sălişteanu

Dacă există o poezie a frumosului, Ion Sălişteanu a scris-o cu pensula pe pânză. Spre a vorbi oamenilor şi după trecerea sa în nefiinţă. Aşa se face că mii de tablouri, semnate de artistul Sălişteanu vorbesc lumii despre frumos pe toate continentele. Familia artistului a donat lucrări în marile muzee din ţară şi a demarat o expoziţie itinerantă pentru a-l prezenta iubitorilor de arte plastice pe cel care a fost Ion Sălişteanu şi creaţia sa. La Slobozia, a poposit cu câteva zeci de tablouri din expoziţia permanentă aflată la Călăraşi şi le-a expus pe simezele Galeriilor Arcadia, in memoriam.

Lucrările lui Sălişteanu vorbesc despre energii…despre îngeri şi vitalitate! Cei care l-au cunoscut îl ştiu ca pe un om senin şi pozitiv, preocupat de rigoarea formelor din natură, sub imperiul setei de ordine, de culoare..de lumină.
Ion Sălişteanu s-a născut în 1929 în Argeş şi s-a stins în 2011. De-a lungul vieţii, s-a bucurat de recunoaştere publică, primind numeroase premii şi distincţii. Cu 200 de expoziţii în Europa şi America şi 4000 de lucrări, Ion Sălişteanu a fost ales preşedinte de onoare al Uniunii Artiştilor Plastici în 1999. Fiica sa, Ioana, îl simte încă viu prin opera sa.
Ion Sălişteanu s-a stins din viaţă la 81 de ani, pe 25 mai 2011, şi este înmormântat la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Lasă un răspuns