Bărăganul interbelic în fotografii la Muzeul de Istorie Ialomiţa

Expoziţie inedită de fotografie la Muzeul judeţean de Istorie Ialomiţa! Oameni şi locuri din perioada interbelică din Olteniţa, Slobozia şi Călăraşi sunt redaţi în instantanee realizate atât de fotografi profesionişti ai acelor vremuri, precum Costică Acsinte, cât şi de cei amatori. Colecţia de fotografie, cu valoare istorică şi artistică, propune o incursiune în oraşele din Bărăganul de acum 100 de ani, prezentând monumente arhitectonice, evenimente şi figuri umane dintr-o lume aproape dispărută, rămasă vie doar în amintirea bunicilor.
Expoziția itinerantă Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului –Oltenița, Călărași și Slobozia a fost realizată la inițiativa Muzeul Civilizației Gumelnița-Oltenița și este rezultatul colaborării cu Muzeul Județean Ialomița și Muzeul Municipal Călărași.

Expoziţia de fotografie va putea fi vizitată până la finele lunii martie, urmând să ajungă şi pe simezele altor muzee şi instituţii de cultură din ţară. În acest timp, organizatorii pregătesc o expoziţie nouă cu fotografii din perioada interbelică în care să domine figurile umane ale acelor vremuri.

Lasă un răspuns