Ziua Jandarmeriei Române la Slobozia

Începutul lunii aprilie este prilej de sărbătoare pentru toată suflarea Jandarmeriei Române! Pe 3 aprilie, anul acesta, se împlinesc 167 de ani de existenţă a acestei arme în România şi 122 ani de când vorbim de jandarmerie în Ialomiţa! Pentru a marca cum se cuvine această zi aniversară, conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a pregătit o serie de activităţi pentru publicul larg! Pe platoul din Piaţa Unirii, structura militară, care de-a lungul timpului a dovedit tradiţie, siguranţă şi credibilitate în lupta împotriva fenomenului infracţional, şi-a expus armamentul şi tehnica din dotare, oferta de învăţământ şi a făcut exerciţii demonstrative, spre încântarea copiilor prezenţi la eveniment.

Calendarul festiv a început cu o saptamână în urmă când au fost desfăşurate competiţii sportive, iar în dimineaţa zilei de 3 aprilie, mai mulţi militari jandarmi au fost avansaţi în grad.
Lege şi ordine sunt principalele atribuţii ale jandarmeriei române, instituţie înfiinţată prin actul semnat de domnitorul Grigore Alexandru Ghica la 3 aprilie 1850. Această armă apără viaţa, integritatea corporală şi libertatea persoanei, asigurând măsuri de menţinere şi restabilire a ordinii publice, cu ocazia manifestărilor de orice fel, la care participă public numeros.

Lasă un răspuns