Dirijorii români primesc provocarea competiției în numele lui Perlea

Festivalul și Concursul Național de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea” revine în acest an cu o formulă nouă! Ediția a XXVI-a a marelui festival va avea o secțiune pentru dirijori și un juriu nou, prezidat de dirijorul Sabin Pautza, recunoscut compozitor, doctor în muzică și profesor universitar. O orchestră cu 40 de instrumentiști, de la Filarmonica din Ploiești, își așteaptă concurenții, care vor aminti la Slobozia că bagheta lui Ionel Perlea a stat la pupitrul celor mai prestigioase orchestre, excelând în interpretarea lucrărilor celebre ale lumii.
Președintele festivalului, dar și al juriului, pe secțiunea dirijat, este maestrul Sabin Pautza, care, la fel ca Ionel Perlea, a știut în cei 50 de ani de carieră ce înseamnă responsabilitatea de a duce renumele României pe scenele lumii.

Istoria de 25 de ani a manifestării culturale păstrează programul celor trei zile de festival, care va fi deschis joi, 25 mai, de Corala “Sfîntul Mare Mucenic Mina”. Cele trei zile de concurs de lied și dirijat vor fi încheiate sâmbătă, 27 mai, cu Gala Laureaților și recitalul sopranei Irina Iordăchescu, laureată a festivalului. Juriul va fi unul exigent, la valoarea cu care ne-a obișnuit.
Valoarea premiilor se ridică la 10 mii de lei pe fiecare secțiune de concurs.
Festivalul va fi susținut la Sala de Spectacole a Consiliului Județean și va cuprinde o expoziție de costume populare, lansarea albumului “Miniaturi Vocale Românești din Secolul al XIX-lea” și prezentarea cărții “Sabin Pautza, Maestrul”.

Lasă un răspuns