Compartiment de economie socială în Ialomița

In cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa s-a infiintat compartimentul de economie sociala ce are ca obiectiv consolidarea coeziunii economice si sociale, ocuparea fortei de munca si dezvoltarea serviciilor sociale.
Noile servicii oferite de catre AJOFM Ialomita se adreseaza intreprinderilor sociale prin eliberarea atestatului de intreprindere sociala si acordarea marcii sociale, servicii ce au la baza prevederile Legii nr.219/.2015 privind economia sociala.
Intreprinderile sociale pot fi societățile cooperative de gradul I, cooperativele de credit, asociațiile și fundațiile, casele de ajutor reciproc ale salariaților, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, societățile agricole, orice alte categorii de persoane juridice care respectă, conform actelor legale de înființare și organizare, cumulativ, definiția și principiile economiei sociale prevăzute în lege.
Aceste entitati/intreprinderi vor asigura insertia profesionala a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile (persoane sau familii care sunt in risc de a-si pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zinice de trai din cauza unor situatii de boala, dizabilitate, saracie, dependenta de droguri sau de alcool etc.) si implicarea acestora in activitati cu caracter social. In cazul incadrarii persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile, intreprinderile sociale pot beneficia de facilitatile prevazute de Legea 76/2002 prevazute pentru aceasta categorie de angajatori.

Relatii suplimentare in ceea ce priveste conditiile de atestare si obtinere a marcii sociale, precum si cele referitoare la facilitatile de care pot beneficia angajtorii, se pot obtine la sediul AJOFM Ialomita, Compartiment “Economie sociala”, str. Lacului, nr.10, loc. Slobozia, telefon/fax:0243/231.809; 0243/231.785, e-mail: ajofm@il.anofm.ro.

Lasă un răspuns