Analize gratuite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

Ialomiţenii care vor să îşi verifice starea de sănătate îşi pot face gratuit analizele medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Plafonul alocat unităţii spitaliceşti pentru laborator a fost utilizat luna aceasta doar pe jumătate. Practica trimiterii pacienţilor de către medicii de familie spre laboratoarele private, care nu lucrează cu Casa de Asigurări de Sănătate, face ca lună de lună, spitalul să rămână cu fonduri, în timp ce oamenii îşi plătesc analizele din propriile buzunare.

În medie, 100 de ialomiţeni trec zilnic pragul punctului de recoltare din cadrul spitalului. Cei mai mulţi sunt abonaţii la analizele care trebuie repetate. Oamenii vin fără trimitere şi preferă să plătească. Şi aceasta, cînd pot beneficia gratuit de servicii doar în baza unei trimiteri de la medicul de familie, cardul de sănătate şi cuponul de pensie ori adeverinţa de salariat.
Laboratorul de analize medicale din cadrul spitalului lucrează o gamă largă de analize pentru care este acreditat. Precizia rezultatelor este asigurată de personalul bine pregătit şi de aparatura ultramodernă. Recoltările se fac zilnic, de luni până vineri, între 7.30 şi 12.00. Tot aici se fac gratuit şi tratamentele, iar o maşina ce va intra în dotarea unităţii va asigura şi îngrijirile la domiciliu.

Lasă un răspuns