13 Septembrie – 169 de ani de eroism al pompierilor

La 13 septembrie, românii serbează Ziua Pompierilor, un eveniment menit să perpetueze amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintașii noștri în anul 1848. Atunci când pompierii români apărau cetățenii cu arma în mână, iar astăzi ne apără în situații de urgență. Acum, ca și atunci, misiunile pompierilor au același scop – salvarea de vieți omenești. Pentru a face cunoscută misiunea lor și tehnica din dotare, în toată țara au loc manifestări cu porțile deschide. La Slobozia, pompierii au venit în mijlocul comunității cu echipamentele de intervenție și cu autospecialele din dotare pentru a se prezenta. Acestea au fost expuse în Parcul Tineretului, în fața statuii,, Colonel Popescu,,, acolo unde zeci de copii au venit la întâlnirea cu eroii lor.

13 septembrie este ziua în care ne aducem aminte de momentele istorice care stau la baza identităţii instituţionale a Inspectoratului pentru Situații De Urgență, dar și dezideratul pompierilor: siguranța cetățenilor.
La Fetești, în ziua împlinirii a 169 de ani de la bătălia din Dealul Spirii a fost cinstit și eroul căzut la datorie, sublt. Gabriel Boitan. La subunitățile din Țăndărei și Fetești , porțile s-au deschis publicului, iar la Urziceni, tehnica de intervenție a fost expusă în Parcul Central.

Lasă un răspuns