Kaj Jeas, Rromale? Despre iubiri triste cu parfum de şatră, scrise de Gheorghe Păun- Ialomiţeanu

Scriitorul rom, Gheorghe Păun – Ialomiţeanu, a recidivat in ale scrisului şi a publicat cel mai recent volum de nuvele, „Kaj Jeas, Rromale? Iubiri triste cu parfum de şatră”. Lansarea cărţii a fost organizată de către Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher la Slobozia, în sala Studio a Centrului Cultural Unesco Ionel Perlea, acolo unde au fost prezenţi colegi de etnie, oameni de cultură si autorităţi ale judeţului.

Pe lângă proiectele implementate în Ialomiţa pentru romii din judeţ, reprezentanţii acestei etnii consideră acest volum un pas spre a demonstra cultura minorităţii, scriitura unui veteran rom in mânuirea condeiului şi implicarea în educaţie.

Apariția volumului de nuvele al scriitorului rom Gheorghe Păun –Ialomiţeanu este unul dintre proiectele culturale din 2016 ale CNCR, prin care instituția îşi propune promovarea scriitorilor de etnie romă, în contextul promovării culturii rome, ca parte a identității culturale a cetățenilor români de etnie romă.

Păun- Ialomiţeanu a mulţumit celor prezenţi la „nunta vocalelor şi a consoanelor”, aşa cum şi-a supranumit lansarea cărţii, iar fiica sa, absolventă de filozofie şi doctorandă, a declarat că este firesc să işi urmeze tatăl pe această filieră de scriitor.

Evenimentul  a fost încheiat cu o sesiune de autografe şi cu un moment muzical în interpretarea unor virtuoşi muzicieni romi.

 

Lasă un răspuns