Flash Mob România 2016: Campionii scrimei au făcut spectacol la Slobozia

Spadasinii Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Mălina Călugăreanu din lotul olimpic naţional au fost amfitrionii celei de-a treia ediţii Flash Mob România, organizată de Federaţia Română de Scrimă la Slobozia. Pe platoul din faţa Casei Municipale de Cultură, sub privirile a zeci de spectatori, campionii scrimei româneşti împreună cu micuţii scrimeri de la CSS Slobozia şi-au încrucişat spadele, au construit atacuri și au luptat în defensivă pe planșă, făcând un adevărat spectacol.

Promotorii scrimei la Slobozia au fost campionii Alin Badea şi Iulian Teodosiu, din echipa naţională a României, doi sportivi formaţi la CSS Slobozia. Iulian Teodosiu, vicecampion mondial pe echipe in 2013 a intrat in lotul olimpic al României la vârsta de 18 ani, obţinand performanţe de neegalat în sportul ialomiţean. Alin Badea, laureat cu argint pe echipe la Campionatul Mondial de Scrimă din 2013 și la Jocurile Europene din 2015 îndeamnă copiii la mişcare.
La aproximativ o lună de la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Rio, floretista Mălina Călugăreanu, componentă a echipei CSA Steaua, a participat la demonstraţiile simultane alături de sportivii slobozeni.
Copiii au urmarit cu interes demonstraţiile seniorilor, aşteptând cu emoţie momentul final pentru poze şi autografe.
‘FlashMob România 2016’ s-a desfăşurat în alte zece oraşe ale ţării: Constanța, Iași, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Craiova, Brașov și Râșnov, unde s-au aflat alți actuali și foști campioni ai scrimei românești pentru promovarea acestui sport.

Lasă un răspuns