Poştaşii din Ialomiţa protestează

Protest la Poşta din Slobozia! 20 de angajati ai subunităţii Companiei Naţionale Poşta Română din reşedinţa judeţului Ialomiţa au ieşit în stradă, nemulţumiţi de faptul că revendicările pe care le au de 7 luni nu au fost soluţionate nici până acum. Ei cer 200 lei, în plus la salariu, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi obligarea Companiei Naţionale Poşta Română, de către acţionarul majoritar, respectiv Ministerul Comunicaţiilor, de a creşte veniturile companiei.

Jumătate dintre lucrătorii poştali au venitul sub salariul minim pe economie. Aceştia primesc, în mână, între 910 lei şi 1100 lei maxim. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc, de condițiile în care muncesc şi de lipsa echipamentelor.
Judeţul Ialomiţa are aproximativ 300 de lucrători poştali, care alături de colegii din întreaga ţară, se luptă de luni bune pentru drepturile lor.
Acțiuni similare au avut loc în mai multe localități din țară. În total 3.000 de poştaşi au participat la protest. În perioada următoare, Sindicatul Lucrătorilor Poștali își va sincroniza acțiunile de protest cu toate organizațiile sindicale din țară, care vor avea ca revendicări creșterea nivelului de trai, îmbunătățirea condițiilor de lucru și siguranța locurilor de muncă ale salariaţilor din România.

Lasă un răspuns