S-a deschis Salonul Anual de Carte la Slobozia

25 ani de etalare a achiziţiilor de carte, de întâlniri cu personalităţi culturale, scriitori, profesori şi academicieni. Salonul anual de carte şi-a deschis porţile pentru iubitorii de lectură! Timp de o lună, ialomiţenii vor avea parte de manifestări culturale de excepţie şi de publicaţii la preţuri..reduse. Vizitatorii vor găsi în cadrul salonului noutăţile editoriale din ultimul an ale bibliotecii judeţene, dar şi standuri cu vanzare. Publicul este aşteptat la manifestarea culturală de referinţă a judeţului cu o nouă formă grafică, panouri expoziţtionale ce cuprind aproximativ 400 de volume de la 15 edituri importante.

Potrivit tradiţiei, prima întâlnire a fost rezervată scriitorilor şi editurilor din Ialomiţa.
La deschiderea celui mai longeviv salon de carte din România, au fost prezente şi autorităţile judeţului.
În deschiderea ediţiei ce marchează împlinirea unui sfert de secol de promovare a cărţii , slobozenii s-au putut întâlni cu veteranii revistei Helis, care anul acesta împlineşte 14 ani de activitate. În ultimul an, editura Helis a publicat o revistă judeţeană de matematică şi şase cărţi. Dintre acestea, una poartă semnătura lui Ilie Comăniţa. Este al şaptealea volum din palmaresul poetului, care propune cititorilor 10 coroane de sonete.
Cu noutăţi a venit şi directorul Bibliotecii Municipale din Urziceni, Alexandru Bulandra, scriitor dedicat valorificării patronului spiritual al instituţiei pe care o conduce, Constantin Ţoiu. Astfel că a finalizat fondul documentar naţional ce cuprinde documente de familie, manuscrise şi formule de bază ale romanelor scrise de Constantin Ţoiu. Anul acesta, la mormântul scriitorului a fost ridicat şi un monument funerar.
Organizatorii salonului de carte speră şi anul acesta la un număr considerabil de vizitatori, pentru care au pregătit cele mai noi şi de referinţă publicaţii, dezbateri culturale şi întâlniri cu personalităţi marcante din lumea cărţilor.

Lasă un răspuns