Poetul Mihăiţă Macoveanu şi cântăreaţa Mădălina Mantu vă invită la recital

Mihăiță Macoveanu și Mădălina Mantu, cunoscuți nouă ca Poetul și Cântăreața, va invită la un recital de muzică şi poezie, joi, 20 octombrie, de la orele 18.00, la Casa Municipală de Cultură. Evenimentul are scop caritabil, pentru a aduce în atenția publică necesitatea implicării fiecărui individ în bunul mers al societății, dar și necesitatea de vindecare colectivă prin unitate. Donațiile vor merge în bugetul Serviciului Public de Asistență Socială al Municipiului Slobozia, care se ocupă de identificarea, evidența și asistența copiilor aflați în situații de risc și dificultate.
Timp ce câteva zeci de minute, sunteşi invitaţi să ascultaţi poezii şi cântece ale celor doi protagonişti, care promit un spectacol autentic românesc. Poezia istorică reprezintă un segment definitoriu în creaţia poetului M. Macoveanu şi voi aminti aici cele două lucrări ample scrise cu dragoste de eroi: Balada Iancului şi La casa Tudorii (mama lui Mihai Viteazul), considerându-l pe Mihai, cel mai de seamă erou şi conducător de oşti de care Ţara Românească întregită s-a bucurat de-a lungul şi de-a latul întregii sale existenţe, de la facerea lumii încoace, de la Burebista la noi.
Versurile au ajuns în Germania, la Mădălina, cântăreaţa de care s-a îndrăgostit şi împreună cu care a demarat un proiect unic în peisajul românesc, proiect cu care s-au prezentat în faţa românilor la toate evenimentele culturale la care au fost invitaţi: POETUL ŞI CÂNTĂREAŢA.
Mădălina a revenit în România în urmă cu doar câteva luni, timp în care au participat la zeci de evenimente cultural-artistice. În repertoriul ei, cântăreaţa are şi melodii în limba română pe versurile poetului.
Scria Mihăiţă: “Despre vocea Mădălinei numai Bunul Dumnezeu ştie, că eu stau cu capul plecat la pământ de când o ascult şi de când sunt.”
Provenind dintr-o familie de muzicieni cu reputaţie atât în ţară, cât şi în afara acesteia, Mădălina a moştenit calităţile tatălui său, care i-a fost mentor în educaţia muzicală pe care şi-a construit cariera. A urmat cursuri de pian începând de la vârsta de 6 ani, iar la vârsta de 21 de ani, perioadă până la care a studiat intensiv canto clasic, a fost solicitată prin contract în Germania. A activat professional exclusiv în occident.
Plecată de peste 20 de ani din România, Mădălina s-a făcut remarcată prin calităţile ei vocale pentru care a fost apreciată de nume consacrate ale jazz-ului international. Melodiile ei au fost difuzate de posturile de radio din nord-vestul Germaniei. A acordat zeci de interviuri în ziarele importante din land-ul Niedersachsen, dar de departe cea mai mare realizare din punct de vedere mediatic o reprezintă apariţia televizată de la SAT 1, unde cântăreaţa a susţinut un recital la o emisiune matinală de maximă audienţă – Frühstücksfernsehen. Mădălina a activat în importante locaţii de gen şi la evenimente de prestigiu din vestul Europei, în oraşe precum: Bad Pyrmont, Hamburg, Hannover, Hameln, Köln, Düsseldorf, Berlin din Germania, dar şi Zurich – Elveţia şi altele. S-a îndrăgostit şi s-a întors acasă, în ţara ei, în ţara poetului.
Povestea Mădălinei Mantu şi a lui Mihăiţă Macoveanu, precum şi a proiectului lor “Poetul şi Cântăreaţa”, joi, 20 octombrie, de la orele 18.00, la Casa Municipală de Cultură din Slobozia.

Lasă un răspuns