Rezultat excelent pentru scrima ialomiţeană

Performanţă de excepţie pentru şcoala ialomiţeană de scrimă! Unul dintre cei mai promiţători tineri sabreri din ţară la ora actuală, Răzvan Stănescu, legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Slobozia, a reuşit să câştige etapa a doua a Circuitului European de Sabie pentru cadeţi, competiţie organizată în Ungaria, la Godollo.

La această reuniune sportivă au luat parte 226 de sportivi din 26 de ţări. CSS Slobozia a fost reprezentat de Răzvan Stănescu, deţinătorul titlului de campion naţional la speranţe, şi de Mihăiţă Cruţu, vicecampion naţional la copii. Răzvan Stănescu s-a impus în finală, cu 15 la 13, în faţa unui sabreur din Rusia şi a realizat cea mai mare performanţă a carierei de până acum.
La doar 16 ani, Răzvan Stănescu se anunţă a fi unul dintre sportivii care pot face performante deosebite în viitor, alaturându-se altor nume mari pe care le-a dat scrima ialomiţeană loturilor naţionale şi olimpice.
Până la finele acestui an, lotul de scrimă de la CSS Slobozia va mai lua parte la alte turnee, unde se speră la rezultate foarte bune. Provocarea cea mai mare pentru Răzvan Stănescu în acest moment este dată de europenele şi mondialele de cadeţi de anul viitor, acolo unde are şanse la medalii, având în vedere rezultatul din Ungaria, dar şi determinarea şi deciziile tactice luate rapid pe planşă în finala de opt a acestei competiţii.

Lasă un răspuns