Elevii Liceului Tehnologic “Mihai Eminescu” din Slobozia au învăţat de la echipa AJOFM cum să facă primul pas în carieră

Intrarea pe piaţa muncii este un pas important care trebuie pregătit din timp! Un absolvent de liceu trebuie să cunoască abilităţile şi calităţile pe care le are pentru a şti ce formă de învăţământ să aleagă mai departe sau pentru ce meserie este pregătit dacă mâine ar trebui să se angajeze. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă îi consiliază pe elevii claselor terminale să se pregătească pentru primul pas în cariera …Chiar la ei la şcoală! O astfel de acţiune de informare şi consiliere a avut loc în sala de festivităţi a Liceului Tehnologic “Mihai Eminescu” din Slobozia.

În fiecare an, o echipă AJOFM ia la pas liceele din judeţ pentru a-i informa pe tineri cum să se pregatească pentru piaţa muncii, dinainte de absolvire. Elevii învaţă cum să realizeze un bun cv, cum să se prezinte în faţa unui angajator, ce cursuri de recalificare profesională pot urma în funcţie de meseria pe care şi-o doresc, cum să profite de beneficiile unei diplome de formare profesională sau cum să îşi ia destinul în propriile mâini şi să îşi dezvolte spiritul antreprenorial.
Elevii de azi pot fi salariaţii, angajatorii sau şomerii de mâine! Ei trebuie să cunoască motivaţiile, oportunităţile şi dificultăţile la intrarea pe piaţa muncii.
Doi agenţi economici din Slobozia au venit în faţa liceenilor pentru a le oferi propriul exemplu, care să ajute în viitoarele alegeri ale tinerilor.
Astfel de acţiuni de informare şi consiliere a elevilor de liceu vor continua până la finele anului şcolar.

Lasă un răspuns