Dezbateri în Consiliul Judeţean Ialomiţa referitoare la restaurarea mai multor monumente istorice şi de arhitectură din judeţ

Consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţă extraordinară miercuri după-amiază ( 23 noiembrie 2016) pentru aprobarea urgentă a mai multor proiecte de hotărâre. Trei dintre ele au vizat aprobarea documentației tehnico-economice, faza D.A.L.I şi a principalilor indicatori tehnico-economici la următoarele obiective de investiţii: „Restaurare și conservare Biserica de lemn Sf. Nicolae”, „Reabilitarea și punerea în valoare a monumentului istoric Orașul de Floci” şi „Reabilitarea monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey”. Consilierii din opoziţie nu au considerat prioritare aceste investiţii, iar sumele prevăzute li s-au părut prea mari.

Pentru realizarea acestor obiective, consilierilor judeţeni le-a fost supusă spre aprobare obţinerea de fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea 5.1 – ”Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural” și a cheltuielilor legate de proiect.
Toate cele şase proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost aprobate cu 20 de voturi pentru, opoziţia votând fie împotrivă, fie abţinându-se de la vot.

Lasă un răspuns