Un ONG din Ialomiţa facilitează accesul la sănătate al comunităţilor defavorizate prin două proiecte cu finanţare europeană

Asociaţia „O Del Amenca” din Feteşti implementează în Ialomiţa două proiecte finanţate de o organizaţie din Budapesta. Acestea vizează facilitarea accesului la sănătate pentru patru comunităţi defavorizate unde sunt şi romi- Sineşti, Feteşti şi cartierul Bora din Slobozia, din judeţul Ialomiţa, şi comuna Jilava din judeţul Ilfov. Beneficiarilor le va fi oferit suport în ceea ce priveşte legislaţia în sănătate pentru a-şi cunoaşte drepturile ca pacienţi şi să ştie ce documente medicale trebuie să completeze şi cum, să adopte un stil de viaţă sănătos, ca să prevină îmbolnăvirea.
Iniţiatorii proiectului privind accesul la sănătate vizează şi rezolvarea a 20 de cazuri speciale pe lună din toate cele patru comunităţi beneficiare.

Acţiunile din cadrul proiectului sunt atât cursuri de formare a resursei umane care va activa în cadrul comunităţilor defavorizate, cât şi workshopuri de prevenţie în sănătate.
Un al proiect implementat de ong-ul din Feteşti vizează îmbunătăţirea relaţiei dintre personalul medical şi pacient.
Durata de implementare a celor două proiecte din domeniul sănătăţii este de 15 luni, până în februarie 2018.

Lasă un răspuns