Au fost semnate contractele de finanţare a şcolilor şi liceelor din judeţ pentru acordarea premiilor de excelenţă în educaţie

Premiile de excelență pentru olimpicii ialomiţeni din învățământul preniversitar de stat, pentru anul școlar 2015-2016, sunt mai aproape de beneficiarii lor. Directorii a 17 unităţi de învăţământ din Ialomiţa ai căror elevi au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare au semnat cu conducerea Consiliului Judeţean contractele de finanţare prin care se acordă granturile de premiere a elevilor şi profesorilor îndrumători, stabilite prin Hotarârea Nr. 64 din 20 octombrie 2016. Pe lista de excelenţă se află patru licee şi două şcoli gimnaziale din Slobozia, un liceu şi o şcoală din Feteşti, două licee din Ţăndărei, trei licee din Urziceni, şcolile gimnaziale din Amara şi Dridu, şcolile profesionale din Griviţa şi Mihail Kogălniceanu.

Cei mai mulţi bani vor ajunge la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Slobozia, peste 19 mii de lei, care se vor împărţi la 46 de elevi olimpici şi la 25 de profesori îndrumători. Liceul Teoretic „Carol I” Feteşti primeşte şi el 10 mii de lei pentru 22 de olimpici şi 14 profesori. Pe locul trei se află Liceul de Arte din Slobozia cu 9450 lei.
Câte 540 de lei vor primi şcolile profesionale din Griviţa şi Mihail Kogălniceanu, Liceul tehnologic Ţăndărei şi Şcoala Gimnazială Amara. Acordarea premiilor de excelenţă în educaţie face parte din prioriţăţile Consiliului Judeţean pentru promovarea învățământului de înaltă calitate și valoare, creativ și competitiv, înțeles ca un serviciu de interes public major pentru societatea actuală și viitoare.

Lasă un răspuns