Micii bucătari au pregătit mucenici la MNA

Inele, cerculeţe, bastonaşe sau opturi…indiferent de formă, mucenicii pregătiţi de copii de toate vârstele au raspectat reţeta, dar… şi tradiţiile populare! De ziua celor 40 de mucenici din Sevastia, atelierul Muzeului Naţional al Agriculturii a fost gazda micilor bucătari. An de an, pe 9 martie, la muzeu există o adevarată şcoală de pregătit mucenici. Faina şi apa şi-au aşteptat micii bucătari în atelierul instituţiei. Sub îndrumarea cadrelor didactice şi a muzeografilor, în câteva minute, până şi în cele mai mici mânuţe, aluatul a prins diverse forme de mucenici.
Legenda mucenicilor aminteşte de cei 40 de soldaţi romani, condamnaţi la moarte prin îngheţare, pentru că şi-au mărturisit credinţa în Hristos. Ziua celor 40 de mucenici încheie zilele babei şi marcheaza începutut anului agrar, zi în care se fac ritualuri de alungare a gerului.

La finalul activităţii de împletit coca, elevii au fost serviţi de către muzeografi cu mucenici fierţi în apă cu zahăr , presărate cu scorţişoară şi nucă.

Lasă un răspuns