Premierul Grindeanu a deschis „Luna plantării arborilor” la Slobozia

Primul ministru al României, Sorin Grindeanu, s-a aflat miercuri ( 15 martie 2017) la prânz la Slobozia, într-o vizită de lucru. Mai exact, a deschis programul „Luna plantării arborilor”, care se desfăşoară anual între 15 martie şi 15 aprilie. Programul nu putea fi deschis altfel decât plantând un copac, mai ales în această perioadă când România rămâne fără păduri. Însoţit de ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, de autorităţile locale, prefectul judeţului şi de consilierul, Marian Neacşu, premierul a pus mâna pe lopată şi a plantat un copac pe terenul pregătit la Ocolul Silvic, lângă Cabana Pădurarului. Nu înainte de a face primele declaraţii pentru presă.

Noroiul de pe încalţamintea participanţilor la eveniment nu va aminti decât de belşugul din Bărăgan, susţine premierul.
Pe lângă zecile de obiective care să îl surprindă pe premier în toate ipostazele vizitei sale, staff-ul oficial a fost aşteptat şi de zeci de copii de la Grădiniţa „Junior” şi Liceul Pedagogic, cunoscuţi ca mari iubitori de natură. Exemplul de educaţie pentru mediu de la Slobozia va fi preluat şi într-un program naţional pentru elevi.
După ce au plantat copăcelul, au zâmbit la camerele foto-video şi au răspuns întrebărilor presei, premierul Grindeanu şi ministrul Apelor şi Pădurilor,Adriana petcu, au plecat. Sapele au fost preluate de voluntari care au plantat puieţii pregătiţi de Ocolul Silvic.

Lasă un răspuns