Târgul apicol a îndulcit atmosfera la Slobozia

Sfârşitul de săptămână ( 10- 12 martie 2017) a fost unul dulce la Slobozia! Şi asta întrucât în reşedinţa de judeţ a fost deschis Târgul Apicol. Cea de-a opta ediţie a manifestării a adus în Bărăgan producători din toată ţara în domeniul apiculturii. Până duminică seară, vizitatorii pot cumpăra produse apicole, utilaje şi materiale biologice la preţuri reduse.
Zeci de standuri au întâmpinat vizitatorii la intrarea pe Stadionul Municipal 1 mai. Peste 50 de apicultori din întreaga ţară au venit la Slobozia să îşi prezinte produsele apicole, utilajele, tratamentele, echipamentele şi tehnologiile destinate apiculturii. Participarea este la fel de numeroasă ca şi la ediţiile anterioare, ceea ce arată interesul crescut atât faţă de albinărit, cât şi faţă de manifestarea din Ialomita, care an de an reuneşte apicultori din toate zonele şi produse de ultimă generaţie.

Ialomiţa este în topul judeţelor cu cele mai multe suprafeţe cultivate cu plante melifere. Motiv pentru care zona reprezintă o atracţie pentru apicultori în fiecare sezon cald. Şi cum totul trebuie pregătit din timp, târgul s-a bucurat de mulţi vizitatori, care au prospectat piaţa şi au cumpărat cele necesare.
Manifestarea este organizată de Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Albine şi de Cooperativa Agricolă “Casa mierii”, în colaborare cu Primăria Municipiului Slobozia.
În zilele târgului vor avea loc diverse prezentări legate de viitorul apiculturii în România, despre valorificarea produselor apicole şi rentabilitatea fermelor apicole, precum şi de posibilitatea accesării de fonduri europene pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniul apicol.

Lasă un răspuns