Mii de ialomiţeni şi călărăşeni la „Marşul pentru viaţă”

Ecou pozitiv la apelul lansat de sprijinire a femeii în „Marşul pentru viaţă”. Mii de oameni au ieşit în stradă cu baloane viu colorate şi cu mesaje de ajutorare a mamelor şi copiilor, într-o încercare de conştientizare a populaţiei, că trebuie să preţuim darul vieţii şi să sprijinim femeile în criza de sarcină. Deşi manifestarea are loc de 7 ani în România, în Ialomiţa şi Călăraşi a avut loc prima ediţie. Una de succes, având în vedere numărul mare de participanţi la acţiunile organizate în Slobozia, Urziceni, Feteşti, Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu Gară.

La Slobozia, marşul a început din faţa Mănăstirii „Sfinţii Voievozi”, unde sute de copii de la grupuri de cateheză ale parohiilor învecinate, cercetaşi, mame şi cadre didactice s-au adunat cu un scop comun, de a conştientiza trecătorii că viaţa este un dar primit de la Dumnezeu.
România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală, după Rusia. Peste 22 milioane de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016. Numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină. Marşul pentru viaţă este organizat în 290 de oraşe din România şi Republica Moldova.

Lasă un răspuns