Veteranii de război au fost omagiaţi de camarazii de arme

Memoria colectivă nu trebuie să rămână indiferentă la amintirea celor care au luptat pentru patrie! De-a lungul istoriei, soldatul român și-a pus pieptul în fața armelor dușmane pentru ceea ce înseamnă viitorul acestei nații. Omagierea ostașilor nu este doar o datorie de onoare, este un simțământ pe care trebuie să îl purtăm în sufletele noastre! Astăzi, la Slobozia, veteranii de război au fost omagiați printr-un ceremonial militar desfășurat la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. Desfășurat în avans, evenimentul s-a bucurat de prezența camarazilor de armă, a autorităților locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.

Manifestarea a debutat cu salutul gărzii de onoare și intonarea imnului de stat. Un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire în amintirea celor care au luptat pe front în atâtea și atâtea momente grele pentru plaiul românesc.
Importanța Zilei Veteranilor de Război a fost marcată și prin scurte discursuri menite să țină vie amintirea lor.
Au fost depuse apoi coroane de flori de către cei prezenți la ceremonial. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Lasă un răspuns