Campania Globală pentru Educație la Slobozia

Grădinița „Dumbrava Minunată”reprezintă Ialomița în Campania Globală pentru Educație, desfășurată în săptămâna 8-14 mai, sub coordonarea Organizației “Salvați copiii”! Sub sloganul ”Împreună pentru educație!”, campania din acest an dorește să reamintească autorităților din întreaga lume că promisiunea statelor de a asigura o educație incluzivă și echitabilă și de a promova învățarea pe tot parcursul vieții pentru toți, trebuie respectată, iar educația gratuită și de calitate pentru toți copiii este un obiectiv primordial (Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă al Agendei 2030 a Națiunilor Unite).

Mai mult de jumătate din copiii din România se află în risc de sărăcie sau excluziune socială și are cel mai scăzut nivel al accesului la servicii de îngrijire și educație pentru perioada 0-3 ani. Pentru a sensibiliza opinia publică și factorii de decizie în domeniul educațional, preșcolarii Grădiniței Dumbrava Minunată au desfășurat o serie de activități pentru campanie și au transmis mesaje cu dorința lor de a învăța.
Pentru ca fiecare copil din România să beneficieze de șanse egale la o educație de calitate, indiferent de situația socio-economică a familiei din care provine, participanții la ediția din acest an a Campaniei Globale pentru Educație solicită autorităților române asigurarea accesului gratuit la educație și sprijin educațional suplimentar, completarea programelor ”A doua șansă” și creșterea alocărilor bugetare pentru educație.
Pentru buna desfășurare a activităților educative, Grădinița Dumbrava Minunată va intra anul acesta în proces de reabilitare completă a clădirii, cu fonduri de la bugetul local.
Campania Globală pentru Educație este o mișcare a societății civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educației. Misiunea acesteia este de a se asigura că statele iau măsuri pentru a asigura dreptul universal la o educație publică gratuită și de calitate. Campania Globală pentru Educație este susținută de aproximativ 90 de coaliții naționale.

Lasă un răspuns