Terra-de la poveste la realitate, pentru pasionaţii de geografie

Municipiul Slobozia s-a repoziţionat pe harta pasionaţilor de geografie! Oraşul reşedinţă de judeţ a fost gazdă pentru prima oară a unuia din cele mai iubite concursuri şcolare de geografie: “ Terra- de la poveste la realitate”, concurs ajuns anul acesta la ediţia a V-a. Peste 60 de elevi de ciclu gimnazial, din 10 judeţe ale ţării, au venit în Bărăgan să îşi etaleze cunoştinţele la etapa interjudeţeană a competiţiei. Festivitatea de deschidere a avut loc la Colegiul Naţional “Mihai Viteazu”, unde a fost susţinută proba teoretică.

Judeţul Ialomiţa a avut o reprezentare puternică prin elevii Şcolii Generale nr.3 din Slobozia, dar şi din Feteşti şi Urziceni. Ei au intrat în competiţie cu elevi din clasele V-VII, veniţi de la Braşov, Călăraşi, Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Buzău, Dolj, Prahova şi Teleorman. Copii care iubesc geografia şi care au mai fost la concurs, dar care au revenit din dorinţa de a obţine un punctaj mai mare ca în anii trecuţi. Pentru că un premiu la acest concurs regional atârnă mult în palmaresul micilor geografi.
Că nu este doar despre locuri, ci şi despre istoria lor, s-au convins din alocuţiunea de deschidere a conducerii liceului etalon din Ialomiţa, care le-a urat bun venit în Bărăgan.
Elevii au fost repartizaţi în patru săli de clasă pentru susţinerea probei, care a durat două ore. Cât profesorii au corectat lucrările, eleviiau vizitat obiective turistice din oraş.

Lasă un răspuns