Festivalul de lied şi dirijat a fost deschis! Primii concurenţi au urcat pe scenă

Ediţie de gală anul acesta la Festivalul Naţional “Ionel Perlea”! După o istorie de 26 ani, festivalul alătură interpretării liedului, o secţiune de dirijat! În spiritul baghetei lui Ionel Perlea, unul din cei mai mari dirijori ai lumii! Evenimentul cultural se bucură şi de o nouă locaţie: sala de spectacole a Consiliului Judeţean, mult mai generoasă pentru concurenţi şi public. Ediţia din acest an a fost deschisă chiar în foaierul sălii, cu o lansare de carte şi o expoziţie de artă populară. Numele lui Perlea este dus mai departe de dirijorul Sabin Păuţa, preşedintele juriului şi protagonistul cărţii “Sabin Păuţa, maestrul”.
Din ideile pentru o ediţie de succes a festivalului, în noua sa formulă, s-a născut şi expoziţia de artă populară. După vernisarea expoziţiei, publicul s-a mutat în sala de spectacole, unde Corala “Sfântului Mare Mucenic Mina” a declarat deschisă ediţia a XXVI-a, cu un recital de excepţie.

Propunerea organizării unui festival de muzică de cameră la Slobozia a fost făcută în urma cu 27 de ani, la Bacău, acolo unde era organizat festivalul de dirijat „Mihail Jora”, urmând ca un an mai târziu, să aibă loc prima ediţie a Festivalului de Interpretare a Liedului ce poartă numele marelui compozitor, Ionel Perlea, un festival de renume, care după un sfert de veac de existență, depășește granițele țării cu rasunetul său. La ediţia jubiliară, emoţiile au fost în primul rând ale organizatorilor. Prima serie de concurenţi la secţiunea lied a urcat pe scenă, lângă pianul festivalului. Hotărâţi şi bine pregătiţi, gata să convingă juriul că merită trofeul “Ionel Perlea”.
Seara a fost încheiată cu recitalul baritonul Cătălin Ţoropoc, laureat al festivalului. În premieră, pe scena festivalului „Ionel Perlea”, vineri, 26 mai, vor urca concurenţii secţiunii dirijat, în faţa juriului prezidat de maestrul Sabin Păuţa.

Lasă un răspuns