Primul tău loc de muncă EURES

Your first EURES job este o schemă de mobilitate a locurilor de muncă din Uniunea Europeană, care îşi doreşte să ajute tinerii din Europa să îşi găsească un loc de muncă sau oportunităţi de instruire la locul de muncă într-un alt stat membru, Norvegia sau Islanda şi să ajute angajatorii să gasească lucrători tineri calificaţi din alte ţări.
Inițiativa este cofinanțată de Uniunea Europeană și se bazează pe colaborarea dintre Biroul Național de Coordonare EURES și organizațiile private din nouă state membre (Bulgaria, Croația, Cipru, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, România, Spania și Marea Britanie) împreună cu Città Metropolitana din Roma, Universitatea din Roma „La Sapienza” și un număr mare de parteneri asociați, cum ar fi Rețeaua Eurodesk, Confederația Europeană a Sindicatelor din cadrul ETUC și Uniunea Italiană a Camerelor de Comerț.
Conditiile principale pentru a putea beneficia de sprijinul financiar sunt: persoană cu vârsta între 18-35 ani, cetățean al unei țări UE/SEE, Islanda și Norvegia, sa fie inscris pe platforma proiectului, locul de muncă pentru care s-a aplicat să fie postat pe platformă și să fie obținut prin EURES, angajatorul sau alt proiect să nu suporte cheltuielile pentru transport și nici pentru cazarea temporară până la primul salariu.
Aplicaţia pentru sprijin financiar trebuie să fie depusă înainte de a părăsi țara, înainte de data la care este programat interviul și înainte de data începerii noului loc de muncă. Sprijinul financiar nu poate fi plătit pentru aplicare retroactivă!
Pentru a participa în cadrul proiectului YfEj este necesar ca aplicanții să fie înregistrați pe platforma EUJOB4EU, accesând link-ul http://www.yourfirsteuresjob.eu/login.
Mai multe informații găsiți pe pagina ANOFM – EURES România dedicată acestui proiect http://www.eures.anofm.ro/firstEuresJob.php

Lasă un răspuns