Fonduri europene pentru drumurile ialomiţene

Drumurile județene ialomițene ar putea fi modernizate cu fonduri europene! Cel putin aceasta este intenția conducerii executive a Consiliului Județean Ialomița, enunțată public în întâlnirea cu presa locală, întâlnire premergătoare ședinței ordinare din această săptămână. Mai multe artere de circulație din partea de vest a județului vor beneficia pentru reabilitare de bani europeni, în cazul în care consilierii județeni vor vota pozitiv proiectul de hotărâre.
Pentru ca proiectul să fie depus spre finanțare, este nevoie și de încheierea unui acord de parteneriat între Consiliul Județean și consiliile locale ale comunelor de pe traseele drumurilor propuse a fi modernizate. Este vorba despre arterele rutiere DJ 302, (între localitățile Drăgoești, Movilița, Roșiori și Dridu), DJ 101 (Dridu – Fierbinți Târg până la limita cu județul Ilfov și Dridu – Jilavele), DJ 402 de la Sinești până la limita cu județului Călărași. Din proiect face parte și podul peste râul Prahova din zona comunei Dridu.

În cadrul aceleiași ședințe de Consiliu județean, consilerii vor lua în discuție și o rectificare a bugetului Spitalului Județean de Urgență Slobozia, rectificare generată de despăgubirile pe care trebuie să le plătească unitatea sanitară în urma unui proces de malpraxis.
Pe lângă prezentarea celor mai importante proiecte de hotărâre din ședință, președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, a anunțat că a fost publicată hotărârea de guvern prin care aeroporul de la Alexeni trece în proprietatea județului.
Ședința ordinară din această lună a Consiliului Județean Ialomița va avea loc joi, 22 iunie, de la orele 14.00, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea’.

Lasă un răspuns